Vecka 18

Hej åk 6 och alla vårdnadshavare!

Matematik: I nästa vecka och några veckor framåt kommer vi arbeta mycket med problemlösning.                                                          /Amanda

NO: Nästa vecka kommer vi att fortsätta vårt arbeta ”Från inget till allt”. Förra veckan pratade vi mycket om evolution och Charles Darwins liv. Eleverna fick också göra sexfältare på sina valda djur. Vi har också sammanställt sexfältarna i deras team och hittat likheter och skillnader mellan arter beroende på plats. Nästa vecka kommer vi börja fokusera på miljöproblemen i östersjön.                                                                     /Amanda

SO: Eleverna har fortsatt sitt arbete med Europa. De ska fördjupa sig i ett land och samlafakta som de sammanställer i en PP som de presenterar för klassen. Genom arbetet visar de förmåga att vara källkritisk, reflektera, se samband samt hantera begrepp och fakta. De kommer även kunna visa sin förmåga att tala inför grupp i svenska) när de presenterar sina PP:s.

/Emily

SVENSKA: Eleverna har själva efterfrågat en möjlighet att fördjupa sin förmåga inom grammatik då de använder mycket grammatik undervisningen i moderna språk. Vi repeterar ordklasserna och kommer drilla det tills det sitter och sedan köra ett test fram emot sommaren.

De tränar även på att skriva förklarande faktatexter och kommer att få skriva en förklarande text på hur man publicerar en snap.

/Emily

ENGELSKA:

 

BILD:     jessicablixt@hotmail.com

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s