Vecka 17

Hej åk 6 och alla vårdnadshavare!

Onsdag den 23/5 klockan 08.00-09.30 kommer vi att erbjuda betygsprat i åk 6. Det innebär att alla undervisande lärare kommer att finnas på plats och kunna redogöra för vilka betyg eleverna får och varför dem får dem, vi kommer helt enkelt utgå ifrån våra bedömningsmatriser. Tanken är inte att komma för att kunna påverka sitt betyg, utan skapa en förståelse för bedömningen. Vi kommer under nästa vecka att sätta upp ett bokningsschema i klassrummet där eleverna eller ni vårdnadshavare får skriva upp er på vilka ämnen ni vill prata om, alltså vilken lärare ni vill träffa. Samtalen kommer vara max 10 minuter per ämne/lärare. Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att höra av er till oss (Emily och Amanda) så ska vi föröka hjälpa till. Sista dagen att skriva upp sig på listan är fredag den 27/4.

Matematik: I nästa vecka och några veckor framåt kommer vi arbeta mycket med problemlösning. Eleverna kommer också att få resultaten på Nationella proven i matte.      /Amanda

NO: Nästa vecka kommer vi att fortsätta vårt arbeta ”Från inget till allt”.                                /Amanda

SO: Eleverna har fortsatt sitt arbete med Europa. De ska fördjupa sig i ett land och samla fakta som de sammanställer i en PP som de presenterar för klassen. Genom arbetet visar de förmåga att vara källkritisk, reflektera, se samband samt hantera begrepp och fakta. De kommer även kunna visa sin förmåga att tala inför grupp i svenska) när de presenterar sina PP:s.                       /Emily

SVENSKA: Eleverna har själva efterfrågat en möjlighet att fördjupa sin förmåga inom grammatik då de använder mycket grammatik undervisningen i moderna språk. Vi repeterar ordklasserna och kommer drilla det tills det sitter och sedan köra ett test fram emot sommaren.

De tränar även på att skriva förklarande faktatexter och kommer att få skriva en förklarande text på hur man publicerar en snap.

/Emily

ENGELSKA: Vi har arbetat med de senaste texterna i kap 11. Nästa vecka blir det läxa som vanligt till torsdag, samt att vi kommer att göra flera olika hörövningar.

NP i Eng sker den 2 och 4 maj. Först blir det läs och hörförståelse och sista provet är själva uppsatsdelen.

BILD:     jessicablixt@hotmail.com

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s