Vecka 16

Hej åk 6 och alla vårdnadshavare!

Vecka 16 och 17 kommer vi att få besök av en prao-elev som heter Erik som går i åk 8 på Blommensbergsskolan. Han kommer följa oss lärare och elever och se hur vi har det i vår vardag här på Årstadalsskolan.

Vi vill bara informera er alla om att SVT nästa tisdag kommer att vara på skolan och göra ett reportage om en elev på lågstadiet.

Matteläxa: Inga fler matteläxor fram till sommarlovet då det nu är mina VFU-studenter som till stor del tar över undervisningen.

Matematik: I veckan har det varit nationella proven och eleverna har varit fantastiskt duktiga. Det har varit många prov med mycket uppgifter och alla elever har verkligen kämpat på så bra dem bara kan och jag är väldigt stolt över dem alla! Återkommer med resultaten när allt är rättat och dokumenterat.                                                                                                         /Amanda

NO: I veckan har all no fått utgå på grund av nationella proven. Nästa vecka kommer vi att fortsätta vårt arbeta ”Från inget till allt”             /Amanda

SO: Eleverna har fortsatt sitt arbete med Europa. De ska fördjupa sig i ett land och samlafakta som de sammanställer i en PP som de presenterar för klassen. Genom arbetet visar de förmåga att vara källkritisk, reflektera, se samband samt hantera begrepp och fakta. De kommer även kunna visa sin förmåga att tala inför grupp 8svenska) när de presenterar sina PP:s.

/Emily

SVENSKA: Eleverna har själva efterfrågat en möjlighet att fördjupa sin förmåga inom grammatik då de använder mycket grammatik undervisningen i moderna språk. Vi repeterar ordklasserna och kommer drilla det tills det sitter och sedan köra ett test fram emot sommaren.

/Emily

ENGELSKA:

 

BILD:     jessicablixt@hotmail.com

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s