Vecka 11

Hej åk 6 och alla vårdnadshavare!

Från och med onsdag den 21/3 och fram i slutet av maj kommer Amanda att ha med sig två VFU-studenter i skolan. Det är Agata som kommer tillbaka och gör sin sista VFU i sin utbildning och sedan är det Tanja som kommer och gör sin första VFU i sin utbildning. Vi ser verkligen fram emot detta! /Amanda

Måndag den 12/3 ska åk 5 och 6 åka till Hammarbybacken och åka skidor. All information om dagen finns på Zeffers idrottsblogg på hemsidan. Elever som inte vill eller kan åka skidor av olika anledningar kommer att kunna stanna kvar på skolan och ha friluftsdag tillsammans med Amanda. Alla elever ska ha med sig matsäck den dagen, även elever som är kvar på skolan. Alla eleverna börjar klockan 09.00 på måndag. De som ska åka skidor möts vid Kingrutan på skolgården och de som ska gå promenad träffas uppe i paviljongen.

På tisdag den 13/3 ska åk 6 på skolbio tillsammans med Emily och Amanda. Eleverna får inte ta med sig något att äta eller dricka till bion. Vi kommer att vara iväg mellan klockan ca 12.00-15.00. Eleverna slutar skolan direkt efter filmen.

Matteläxa: Omkrets och area på olika figurer kommer kollas av på måndag då jag tyvärr inte hunnit det. Ber verkligen om ursäkt för det! Ingen ny matteläxa till nästa vecka.

Matematik: Vi kommer nästa vecka att börja arbeta med kapitel 7 Enheter och skala. /Amanda

NO: I veckan har eleverna fått experimentera med vätskor och viskositet. I nästa vecka ska vi plantera i våra glasburkar. Alla eleverna ska få bygga sitt eget växthus och förhoppningsvis få en djupare förståelse för kretslopp och jordens uppbyggnad och hur allt kan leva/överleva här. Vi skall också nästa vecka repetera fotosyntesen som många av eleverna upplevt som svår att förstå.

SO: Eleverna har påbörjat sitt arbete med geografi. De ska fördjupa sina kunskaper om Europa. I arbetet kommer de att lära sig Europa kartan, dess länder och hav. De kommer att fördjupa sig i valfritt land och skriva en Power Point som de ska redovisa för klassen. De kommer att få samla fakta och träna på källkritik och källanalys. Emily

SVENSKA: Nu har eleverna påbörjat ett arbete med förklarande faktatexter. En texttyp som är mycket användbar i SO- och NO-ämnena. /Emily

ENGELSKA: Läxa till nästa torsdag är kapitel 10 b och orden. Vi kommer snart att göra ”testprov” för Skolverket. Det är prov som utförs för att se hur nästa års nationella prov i Eng ska sättas ihop. Det blir bl a tre läsförståelsetester och allt kommer att utföras på dator.

 

BILD:     jessicablixt@hotmail.com

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s